Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Václav Klaus októberben látogat Budapestre

MTI
2003.09.22. 21:10
Václav Klaus cseh köztársasági elnök október 7-9 között Mádl Ferenc magyar államfő meghívására hivatalos látogatást tesz Magyarországon. A háromnapos útra elkíséri felesége Lívia, jelentették be hétfőn délután Prágában.

A február végén megválasztott cseh államfő Budapesten tárgyalásokat folytat Mádl Ferenccel, s találkozik Medgyessy Péter kormányfővel, Szili Katalin országgyűlési elnökkel, valamint a kormányzó és az ellenzéki pártok vezetőivel. Felkeresi a budapesti városházát és ellátogat a cseh nagykövetségre is.

A cseh-magyar kapcsolatokat Prágában általában jónak, problémamentesnek minősítik. Ennek ellenére 2002 elején feszültség keletkezett Prága és Budapest között az után, hogy Orbán Viktor volt magyar miniszterelnök az Európai Parlamentben a Benes-dekrétumok megszüntetése mellett foglalt állást. Az ügyben kirobbant nyílt szóváltás a visegrádi négyek együttműködését is megzavarta, jegyezte meg a látogatás kapcsán hétfőn a CTK hírügynökség.

Vezető cseh politikusok közül legutóbb, júniusban Vladimír Spidla miniszterelnök tett egynapos látogatást Budapesten.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?