Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Jánosi fel fogja emlegetni az MSZP gyanús ügyeit

MTI
2003.09.22. 21:24
Aktuálpolitikai kérdések, valamint Csehák Judit volt egészségügyi miniszter országos listás képviselői helyének betöltése szerepel a szocialista párt országos választmánya szombati tanácskozásának napirendjén, közölte Jánosi György, a testület elnöke hétfőn az MTI-vel.

Elmondta, a választmány a pártelnök és a frakcióelnökség helyzetelemzése alapján tárgyal akuálpolitikai kérdésekről, többek között a jogalkotásról, illetve a tapolcai frakcióhétvége eseményeiről.

Arra a kérdésre, hogy szóba hozza-e korábbi kijelentéseit, melyek szerint a pártnak tisztázna kell a - Jánosi György megfogalmazása szerint - "gyanúsnak nevezhető" ügyeket, a választmány elnöke úgy válaszolt, "megkerülhetetlen, hogy ezek felvetődjenek, szinte biztos, hogy szó lesz róluk".

Ugyancsak a szombati választmányi ülésen döntenek arról, ki kerüljön az országos listáról Csehák Judit helyére. A szocialista párt alapszabálya értelmében a volt egészségügyi miniszter mandátumának sorsáról az elnökség előterjesztésére a választmány dönt.

Az MSZP elnöksége hétfői ülésén határoz a képviselői helyről. Az MTI-nek a szocialista frakcióból származó értesülése szerint Csehák Judit helyére Mesterházy Attila, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára a legesélyesebb.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?