Jánosi fel fogja emlegetni az MSZP gyanús ügyeit

MTI
2003.09.22. 21:24
Aktuálpolitikai kérdések, valamint Csehák Judit volt egészségügyi miniszter országos listás képviselői helyének betöltése szerepel a szocialista párt országos választmánya szombati tanácskozásának napirendjén, közölte Jánosi György, a testület elnöke hétfőn az MTI-vel.

Elmondta, a választmány a pártelnök és a frakcióelnökség helyzetelemzése alapján tárgyal akuálpolitikai kérdésekről, többek között a jogalkotásról, illetve a tapolcai frakcióhétvége eseményeiről.

Arra a kérdésre, hogy szóba hozza-e korábbi kijelentéseit, melyek szerint a pártnak tisztázna kell a - Jánosi György megfogalmazása szerint - "gyanúsnak nevezhető" ügyeket, a választmány elnöke úgy válaszolt, "megkerülhetetlen, hogy ezek felvetődjenek, szinte biztos, hogy szó lesz róluk".

Ugyancsak a szombati választmányi ülésen döntenek arról, ki kerüljön az országos listáról Csehák Judit helyére. A szocialista párt alapszabálya értelmében a volt egészségügyi miniszter mandátumának sorsáról az elnökség előterjesztésére a választmány dönt.

Az MSZP elnöksége hétfői ülésén határoz a képviselői helyről. Az MTI-nek a szocialista frakcióból származó értesülése szerint Csehák Judit helyére Mesterházy Attila, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára a legesélyesebb.