Jenő
-3 °C
6 °C

Tízmilliárdos normatív támogatás a nagyvárosi tömegközlekedésnek?

MTI
2003.09.23. 15:11
Az MSZP azt szeretné, hogy a jövő évi költségvetésben bevezessék a nagyvárosi tömegközlekedési normatívát tízmilliárd forintos nagyságrendben, ennek kétharmadát a fővárosnak kellene megkapnia - mondta Gy. Németh Erzsébet kedden az MTI-nek.

A nagyvárosokkal egyetértve az MSZP-frakció a költségvetés tárgyalásakor határozottan azt az álláspontot képviseli majd, hogy vezessék be jövőre a tömegközlekedési normatívát. Ez az állami támogatás hozzájárulhat ahhoz, hogy ne kelljen a jegyárakat drasztikusan emelni és az utazók többsége a tömegközlekedést válassza - közölte a szocialisták budapesti frakcióvezetője.

Hozzátette: a jövő évi költségvetésbe beépítendő tízmilliárdos nagyságrendű normatíva kétharmadát a fővárosnak kellene megkapnia. A politikus javasolja, hogy a normatívát a gazdasági minisztérium kezelje és ossza el az érintett önkormányzatok között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?