Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz a legfőbb ügyészhez fordul a Gyurcsány-ingatlan miatt

MTI
2003.09.28. 18:41
Szijjártó Péter vasárnap Budapesten bejelentette, hogy a legfőbb ügyészhez fordul a sportminiszter cége által megszerzett Szalay utcai ingatlan ügyében.

A fideszes politikus kifogásolta, hogy egy 1994-ben kötött 10 éves bérleti szerződés alapján Gyurcsány Ferenc cége, az Aldo Kft. 11 millió forint befektetéssel 140 millió forint értékhez jut a szerződés lejártakor, 2004-ben. "A kockázatmentes befektetésen realizált ezerszázalékos megtérülés az adófizetők pénzéből származik" - tette hozzá. A politikus elmondta: Polt Pétertől arra vár választ, lát-e lehetőséget arra, hogy a lízing- és bérleti szerződéseket, valamint megkötéseik körülményét az ügyészség megvizsgálja.

A képviselő kíváncsi arra is, hogy a legfőbb ügyész az eredménytől függően kíván-e intézkedéseket tenni a közérdek védelmében, és azért, hogy az ingatlan visszakerüljön "az állam jogos tulajdonába".