Judit
3 °C
7 °C

Működésképtelen a Corvin-lánc testület

MTI
2003.09.30. 21:53
A Corvin-lánc iroda vezetőjének menesztése óta működésképtelen a magyar művészeti és tudományos élet jeles személyiségei közül választott, jelenleg tíz tagú Corvin-lánc testület - közölte a grémiumot vezető Nemeskürty István kedden az MTI-vel. Ez az oka annak is, hogy a megalakulásakor még tizenkét tagú testület Balogh János zoológus-ökológus és Teller Ede atomfizikus halála után nem tud új tagokat választani - mondta az irodalomtörténész, akit 2001. december 1-jei alakuló ülésén, saját soraiból választott elnökké a testület.

"Két héttel ezelőtt levelet írtam Kiss Péter kancelláriaminiszternek, tájékoztatva a kialakult helyzetről" - mondta. Nemeskürty István arra kérte a minisztert, nevezzen ki "valakiket" az iroda működtetésére, hogy összeülhessen a Corvin-lánc testület, megválasztandó a két új tagot. Kiss Pétertől eddig nem kaptam választ - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?