Demszky vezeti az SZDSZ európai parlamenti listáját

MTI
2003.10.19. 19:53
Demszky Gábor főpolgármester vezeti az SZDSZ európai parlamenti listáját - közölte a szabad demokraták országos tanácsának (ot) vasárnapi döntését Pető Iván, a testület elnöke újságírókkal.

Pető Iván elmondta: ellenjelölt nem volt, Demszky Gábor megválasztását a titkos szavazáson leadott 64 szavazatból 62 támogatta.

Az ot elnökének elmondása szerint Demszky Gábor programbeszédében liberális elkötelezettségét hangsúlyozta. Fontosnak tartotta azt is, hogy a jövő tavaszi választást visszafogott, az érvek és a programok ütköztetéséről szóló kampány előzze meg.

Pető Iván közölte: Demszky Gábor nem fővárosi főpolgármesterként, hanem országos politikai szempontokat képviselő, liberális politikusként kíván ringbe szállni.

Arra a felvetésre, hogy a tervek szerint az európai parlamenti lista első három helyéről kellett volna az országos tanácsnak vasárnap döntenie, Pető Iván úgy reagált: az első helyet követő négy személyről együttesen kívánnak dönteni. Hozzátette: ez várhatóan november közepén történik majd meg.