ÉSZT küldöttgyűlés: Bérnövekedés után korszerűsítés a közszférában

MTI
2003.10.30. 15:05
A szociális, a bér- és a nyugdíjtámogatások rendezése után a ciklus második időszakát a közszolgáltatások javításának, a polgárbarát állam kiépítésének szenteli a kormány - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) XIII. küldöttgyűlésén, csütörtökön Budapesten.

2004-ben tehát nem számíthatunk olyan ütemű bérnövekedésre, mint a megelőző években, ám "a kormányzat szándéka szerint a kutatásfejlesztés, a magyarországi szürkeállomány fejlesztése lesz a figyelem középpontjában" - emelte ki Kiss Péter.

Hozzátette: ezt a törekvést igazolja, hogy a parlamentben éppen napirenden van az innovációs törvény, illetve a felsőoktatás korszerűsítésének kérdése.

A közigazgatási-közszolgáltatási reformkoncepció - amelyről a kormány szerdán határozott - kapcsán Kiss Péter elmondta: jövőre 52 milliárd forint, vagyis az idei összeg négyszerese áll majd rendelkezésre területfejlesztési célokra.

Jelentős összeget fordítanak majd arra, hogy az elektronikus kormányzás szintje elérje az uniós - 30-50 százalékos - átlagot.