"A Medgyessy-kormány nem ad, hanem elvesz!"

Objektív Hírügynökség
2003.11.22. 13:46
"A Medgyessy-kormány nem ad, hanem elvesz!" - jelentette ki pénteken tartott sajtótájékoztatóján Cseresnyés Péter, a FIDESZ-MPSZ nagykanizsai országgyűlési képviselője - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A képviselő a jövő év költségvetéséről szólt, amelyből szerinte kitűnik, hogy a nyugdíjasok -ellentétben a szocialista kormánytagokkal- a következő évben sem rendelhetnek Budapest legdrágább éttermeiből ebédet. Tíz év után újra növekszik az infláció, és az áfa-emelés miatt is pluszkiadásokat kell tervezniük a nyugdíjasoknak. Ez azt jelenti, hogy az alapvető élelmiszereknél 8, a háztartási energiánál 12, a villamos energiánál 20, a gyógyszereknél minimálisan 5%-os áremeléssel számolhatnak a nyugdíjasok.

"Időközben volt gázáremelés is, pedig milyen lassan mondták hogy mindenki megjegyezze és megértse, hogy nem lesz!"- mondta Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. "Ehhez képest egy éven belül a harmadik emelésen vagyunk túl. A szociálliberális kormány nem is várta meg január elsejét, már októbertől 16,4 százalékos gázáremelést hajtottak végre." -tette hozzá. Cseresnyés képviselő szerint erre azt mondani, hogy kiteljesedik a jóléti rendszerváltás, erős csúsztatás.