Csak jövőre kerülhet adásba a Szerencsi fel?

Magyar Hírlap
2003.12.06. 08:33
Nem tudni, hogy még az idén képernyőre kerül-e a külügyi és a belügyi tárca által 174 millió forintért rendelt, harmincrészes uniós ismeretterjesztő rajzfilmsorozat, a Szerencsi, fel! A két minisztérium még februárban hirdetett gyorsított tenderét a Gát György vezette konzorcium nyerte el. Noha már szeptember elején beharangozta a Magyar Televízió (MTV) az uniós ismeretterjesztést szolgáló Szerencsi család kalandjainak bemutatóját, a premier elmaradt a karakterek alkotóját, az Oscar-díjas Rófusz Ferencet ért plágiumvádak miatt.

A köztévé sajtóreferense, Csorba Mária a Magyar Hírlappal közölte: aláírt szerződés hiányában nem kerülhet képernyőre az EU-rajzfilm, a köztévé vezetése a mai napig egyeztet a feltételekről a gyártóval. A sorozat producere Gát György bizakodóbb. Szerinte a szerződés körüli egyeztetés rövidesen lezárul, a jövő héten már az adásidők is kiderülhetnek.

A közpénzből készült animációs széria megrendelői érdemi választ nem adtak arra vonatkozóan, miért nem láthatják a nézők a sorozatot, holott a pályázati kiírás szerint a szerződéskötést követő negyven napon belül egy országos televízióban, főműsoridőben kell bemutatni az első részt. A minisztériumok május elején írták alá a szerződést a tender győztesével.