Auguszta
-3 °C
2 °C

Nem folytatják a nyomozást a Schlecht-ügyben

MTI
2003.12.24. 18:47
A Fővárosi Főügyészség nem rendeli el Schlecht Csaba ügyében a nyomozás folytatását - tájékoztatott szerdán a rendőrség. "A Fővárosi Főügyészség faxon érkezett átiratában értesítette a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy az úgynevezett "Schlecht-ügyben" nem tartja indokoltnak a nyomozás tovább folytatásának elrendelését" - olvasható az ORFK rendőrségi honlapján.

A BRFK novemberben a Népszabadságban megjelent Egy fantommal kevesebb című cikkben közölt adatok miatt vette elő az irattárból a Schlecht Csaba ellen már több mint két éve megszüntetett nyomozás iratait. A napilap a sajtóban "Fidesz-közeli" vállalkozásokként emlegetett ügy egyik szereplőjét, Weisz Józsefet szólaltatta meg, aki elmondta: 1995-ben ő továbbította faxon Kaya Ibrahim és Josip Tot útlevelének másolatát Tasnádi Zsolt vállalkozóhoz.

A BRFK az iratok áttanulmányozása után előterjesztést tett, hogy a napilapban megjelent új információk miatt a Fővárosi Főügyészség rendelje el a nyomozás folytatását. Polt Péter legfőbb ügyész november 17-én az Országgyűlésben egy interpellációra adott válaszában közölte: a Fővárosi Főügyészség felhívta a rendőrséget, részletesen indokolja meg, hogy az újságcikkben hivatkozott kijelentéseknek mely bűncselekményekben, milyen jogi relevanciája van, ezek mennyiben tekinthetők újnak és másnak, mint a megszüntető határozatban hivatkozott tények és érvek.

Mint mondta, csak ezek elkészülte után lesz az ügyész olyan helyzetben, hogy dönthessen, lehet-e megalapozott indítványt tenni a nyomozási bírónak, aki jogosult elrendelni a nyomozás folytatását.