APEH: jogszerű volt a Perfekt Rt. megbízása

MTI
2004.01.29. 15:58
Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) jogszerűen, közbeszerzési eljárás keretében bízta meg a Perfekt Rt.-t a Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő által kifogásolt tétellel - áll az adóhivatal által kiadott közleményben. Az APEH Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, miszerint a Perfekt Rt., a Gyurcsány Ferenc sportminiszter egykori érdekeltségi körébe tartozó cégek egyike, megbízásokat kapott a földművelésügyi tárcától, az adóhivataltól és a foglalkoztatási hivataltól.

"Az APEH Központi Hivatalának közbeszerzési irodája 2003-ban több közbeszerzési eljárást folytatott le, ebből az egyik a Szijjártó Péter országgyűlési képviselő úr által kifogásolt tétel, amelyet a szakmai kiadványok kiadói gondozása és kiadása tárgyában hirdettünk meg, 2003. január 15-én a Közbeszerzési Értesítő 3. számában, nyílt eljárás keretében" - áll a hivatal közleményében.

Az adóhivatal tájékoztatása szerint az ajánlati felhívásra érkezett hét pályázatból a Perfekt Rt. és a Gyomai KNER Rt. konzorciuma került ki győztesen, amely a legelőnyösebb ajánlatot tette. A megnyert pályázat szerződéses összege évi 63.554.075 forint volt.

Az eredményhirdetés után az egyik pályázó "technikai részletkérdés miatt" a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult; a jogorvoslati kérelmet a döntőbizottság elutasította, az egész eljárást jogszerűnek ítélte - írta közleményében az APEH.