Tovább épülhet az M0-ás

MTI
2004.02.11. 16:53
Az idén folytatódik az M0-ás Budapestet elkerülő körgyűrű keleti szektorának építése az M5-ös és a 4-es út közötti 12 kilométeres távon - közölte a közlekedési tárca főtanácsosa szerdán az MTI-vel. A Gyál és Vecsés közötti szakaszon megvalósuló útra a tárca nyílt előminősítési eljárást írt ki, amelyre összesen 27-en jelentkeztek, a hazaiak mellett szlovák, olasz, portugál cégek - mondta Damásdi Miklós. A becslések szerint a hozzávetőleg 30 milliárd forintos beruházás még a nyáron megkezdődhet, s 2005 végére indulhat a forgalom.

A szakember azt is elmondta, hogy még az idén a további, a Vecsés és Fót közötti, a 2-es utat elérő újabb 26 kilométeres körgyűrű szakasz építésének előkészületei is megindulnak, csakúgy, mint a Rákos-hegy és Gödöllő közötti, az M3-ast elérő 12 kilométeres átkötő út építése. Mindez 2007-ig valósul meg, miközben a meglévő M0-ás körgyűrű dunai hídja mellé egy új híd készül. Erre azért van szükség, mert a nagyobb forgalom-áteresztés érdekében a körgyűrűt három új sávval bővítik.

Az építkezések 2007-ig tartanak a körgyűrű északi dunai hídjának Budakalász melletti megépítésével. Ily módon a budai oldalt leszámítva, Budapestet egy 80 kilométer körgyűrű szakasz öleli majd körbe, enyhítve ezzel a közlekedés gondjain - mondta Damásdi Miklós.