Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Torlódás várható a határon

Népszabadság
2004.04.08. 07:01
A hegyeshalmi és a soproni határátkelőn már péntektől nagyobb forgalomra és kisebb torlódásra lehet számítani - tájékoztatott Tímár Zoltán, a Határőrség tájékoztatási főosztályának vezetője a közelgő ünnep kapcsán.

A korábbi évek tapasztalatai szerint Hegyeshalomban - részben a Románia és Szerbia felé tartó nyugat-európai vendégmunkások miatt - akár napi százezer fős forgalomra is fel kell készülni, ezért javasolják, hogy az utazók Fertőd, illetve Kópháza felé kerüljenek.

Hasonlóképpen kisebb fennakadások lehetnek a magyar-román határon Nagylaknál, Ártándnál és Nyírábránynál. Itt Gyulánál, Méhkeréknél vagy Csengersimánál lesz érdemes átlépni a határt.

A magyar-ukrán határszakaszon az előrejelzések szerint holnap mindkét irányban, míg szombaton és vasárnap inkább kifelé lesz több utas, s itt a lónyai és a beregsurányi átkelőnél érdemes próbálkozni.

A magyar-szerb határon valószínűleg ugyancsak a vendégmunkások miatt lehetnek fennakadások, főként pénteken és szombaton. A javasolt kerülő útvonal itt a tiszaligeti, a bácsalmási és a tiszaszigeti átkelő.