Az MDF szerint az MSZP megsértette a választási etikai kódexet

MTI
2004.05.23. 15:00
Az MDF-nek bizonyítékai vannak arra, hogy a közpénzből készített Európa Terv című kiadványt a szocialisták múlt hét szombaton a pestszentlőrinci piacon kampány céljából, "szórólapnak álcázva" osztogatták a járókelőknek, s ez ellentmond a választási etikai kódexnek - tájékoztatta a Magyar Demokrata Fórum sajtóosztálya vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint az MDF és az Ifjúsági Demokrata Fórum levélben kereste meg Kiss Péter kancelláriaminisztert, nevezze meg, ki a felelős azért, hogy a Miniszterelnöki Hivatal Európa Terv című, a magyar adófizetők pénzéből készített kiadványa "illetéktelen kezekbe, az MSZP aktivistáihoz került".

A Magyar Szocialista Párt is aláírta 2004. május 13-án azt az etikai kódexet, amely szerint a pártok választási propagandaanyagaikon kötelesek a nevüket feltüntetni - mutat rá a dokumentum.

Az MDF és az IDF elutasítja az etikai kódex durva megsértését, a választók félrevezetését és a közpénzen folytatott kampányt, ezért Almássy Kornél, az MDF IDF-es EP-képviselőjelöltje a miniszterhez írt levelében tájékoztatást vár arra is: tett-e lépéseket annak érdekében, hogy leállítsák az említett dokumentum választási kampány céljából történő felhasználását - áll a közleményben.

Az MDF és az IDF azt is tudni akarja: kezdeményezte-e Kiss Péter, hogy az MSZP vállalja át a kiadvány előállításának költségeit.