Meghallgatnák Orbánt és Stumpfot a Szabadi-ügyben

Népszabadság
2004.06.01. 07:20
Kedden folytatódik a milliárdos vagyoni hátrányt okozó bűncselekményekkel gyanúsított Szabadi Béla büntetőpere. A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal több mint húszrendbeli hűtlen kezeléssel, továbbá csalással és sikkasztással vádolja az Orbán-kormány egykori politikai államtitkárát.

A tavaly decemberi első tárgyaláson ismertetett vádirat szerint Szabadi 1999-2000-ben a Ferencvárossal szabálytalanul kötött reklámszerződést, emellett terhére róják külföldi utazásait is.

Szabadi védője, Bárándy György korábban úgy nyilatkozott, hogy védence mindvégig következetesen tagadta bűnösségét, és az ügyvéd maga is hisz a volt államtitkár ártatlanságában. Szerinte védence ellen 2001-ben olyan koncepciós eljárás indult, amelynek célpontja tulajdonképpen a kisgazdapárt elnöke volt.

Bárándy a Népszabadságnak elmondta: az ügyben indítványozták Orbán Viktor volt miniszterelnök, Stumpf István egykori kancelláriaminiszter és Torgyán József korábbi agrárminiszter meghallgatását is, a bíróságtól azonban még nem kaptak választ.