Szivarokat kér számon Medgyessy 'puritán államától' Szijjártó

MTI
2004.06.09. 17:39
A kormány tavalyi évzáró vacsorájának költségeit kifogásolta Szijjártó Péter (Fidesz) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Medgyessy Péter puritán államképébe belefér az, hogy a kormánytagok luxusvacsoráján hatvanezer forintot fizetnek adófizetők pénzéből szivarokra? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

A képviselő a kormány tavaly év végén lezajlott vacsorája kapcsán várja a kormányfő válaszát, hogy miért volt szükség ilyen "dőzsölésre".

A Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) pasaréti étterméből hozatott vacsorával a Magyar Nemzet foglalkozott. A napilap a "VPOP pénzügyi főigazgatóságához közel álló körökből származó információkra" azt írta, 870 ezer forint volt a számla végösszege; a vacsorán hetvenöt fő vett részt. A söjtöri ebéd ezzel szemben 670 ezer forintba került - írta a lap.

A vacsorát a VPOP szóvivője költségtakarékosnak nevezte az MTI kérdésére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla