Demszky felesége nem vett részt az utcazenei fesztivál szervezésében

2004.06.25. 13:19
A Magyar Nemzet valótlanul állította pénteki számában, hogy Demszky Gábor feleségének bármilyen köze lenne a Miniszterelnöki Hivatal anyagi támogatásával létrejövő Muzsikáló nyárelő című rendezvénysorozathoz - áll a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnökének pénteki közleményében. Demszky Gábor felesége, Németh Anikó hegedűművész 6 éve dolgozik rendezvényszervező menedzserként.

2002 júniusában cégét képviselve részt vett a Magyar Rendezvényirodák Szövetsége létrehozásában. A civil szervezet érdekképviseleti egyesületként jött létre, azzal a céllal, hogy az egyesületi tagság minőségi védjegynek számítson a piacon. Az egyesület alapításában több elismert rendezvényszervező cég vett részt: az OSZK, a Revü Art, az Omega, az ORI és mások mellett a Németh Anikó résztulajdonában lévő International Events Hungary Kft. is.

A szakmai egyesület jogi megalapítása és hivatalos bírósági bejegyzése 2003 áprilisában történt. Ekkor azonban Németh Anikó már nem vett részt a szervezet munkájában, mivel addigra már kilépett az International Events Hungary Kft.-ből. Az egyesület alapító okiratában a céget más képviseli.

Németh Anikó a Magyar Rendezvényirodák Szövetségében soha nem végzett munkát, a szervezetben semmilyen tisztséget nem viselt, annak későbbi működését sem kísérte figyelemmel. Ezért minden alapot nélkülöz az az utalás, hogy a szervezet tagjaként bármilyen közpénzt elnyert volna, vagy annak felhasználásáról döntött volna.

Mivel a Magyar Nemzet cikke konkrét vádakat nem, csak sunyi utalásokat tartalmazott Németh Anikóval kapcsolatban, jogi lépések megtételére ezúttal nincs lehetőség. Demszky Gábor felkéri a Magyar Nemzetet, hogy politikai célú támadásait a jövőben családtagjai helyett továbbra is inkább személyére irányítsa.