Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájk készül a szegedi Új Klinikán?

MTV
2004.07.01. 23:55
Eddig nyolcvan orvos, ápoló írta alá azt a tiltakozó peticiót, amely a szegedi Új Klinika áldatlan állapotaira hívja fel a figyelmet - értesült az MTV Híradója. Az intezív osztályon dolgozók, akik már sztrájkbizottságot is alakítottak, azt mondják, a munkakörülmények olyan rosszak, hogy sokszor veszélybe kerül a betegellátás. Ha nem lesz változás, a klinika dolgozói két órás figyelmezető sztrájkot tartanak.

A szegedi új klinika intenzív osztályán egyetlen hordozható vérnyomásmérő van, pedig a biztonságos ellátáshoz minden betegnek szüksége lenne rá. A legtöbb műszert minden nap javítani kell. Az orvosok, ápolók szerint a jelenlegi munkakörülmények veszélyeztetik a biztonságos kezelést.

Az orvostudományi centrum vezetője szerint a követelési lista jogos, de azt az egyetem önállóan nem tudja teljesíteni. Lonovics János, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Centrumának elnöke a Híradónak úgy nyilatkozott: "ezeknek több mint kilencven százaléka nem az egyetemi kompetenciák körébe tartozik, hanem az egészségügy általános problémáira hívja fel a figyelmet, beruházások elmaradása, az amortizált műszerek pótlása."

A 15 éve épült klinika dolgozói azt mondják, ha rövidesen nem változnak a körülmények, akkor sztrájkolni fognak, amire magyarországi egészségügyi intézményben még nem volt példa.