Jenő
-3 °C
6 °C

Sikeres műtétet hajtottak végre Budapesten az iraki kisfiún

MTI
2004.07.05. 16:38
Csontpótló műtétet hajtottak végre a Honvédkórházban azon a kisfiún, akit a magyar szállítókontingens egyik járműve ütött el májusban az iraki Hilla közelében. A 12 éves iraki gyermek állapota kielégítő. Rehabilitációját a Magyar Honvédség hévízi Mozgásszervi és Rehabilitációs Intézetében folytatják.

A gyermek május 16-án azért szenvedett súlyos, életveszélyes sérüléseket, mert kifutott a magyar konvojjal szemben haladó amerikai gépjárművek közül, és a magyar konvoj előfutó-biztosító gépjárműve elütötte. Az amerikai katonai rendőrség vizsgálata megállapította, hogy a magyar jármű a látási viszonyoknak megfelelően haladt, és a sofőrnek esélye sem volt elkerülni a balesetet.

A magyar honvédelmi miniszter felajánlotta, hogy a kisfiú kezelését a Honvédkórházban végezzék el. A gyermek június 12-én érkezett gyógykezelésre Budapestre. A kezelés teljes költségét a Honvédelmi Minisztérium fedezi.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?