Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Készenlétbe állt a NATO-nak felajánlott új magyar egység

MTI
2004.07.05. 18:50
Féléves készenlétbe állt a NATO Reagáló Erők kötelékékébe felajánlott új magyar egység, amely egy civil-katonai együttműködési és egy vegyvédelmi csoportból, valamint egy sugárbiológiai laboratóriumból áll. Az erők hétfői budapesti szemléjén részt vett a NATO észak-európai főparancsnoka is.

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország a jövőben "különböző nemzeti speciális képességekkel kíván részt venni" a reagáló erők tevékenységében. A reagáló erők létrehozását a szövetség két évvel ezelőtti prágai csúcsértekezletén döntötték el a tagállamok. A reagáló erők azonnal bevethetők, ha szükség van rájuk.

Magyarország június végéig, fél éven át, egy felderítő századdal már részt vett a NATO Reagáló Erőkben. Ez a felderítő század várhatóan augusztusban, vagy szeptemberben utazik Afganisztánba.