Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Szocialista javaslatok a jövő évi költségvetés irányelveihez

MTI
2004.07.05. 19:58
Az átlagos és az átlag alatti keresetűek adóterheinek érzékelhető mérséklését, az alacsony jövedelmű, gyermekes családok támogatásának növelését, valamint az 55. heti nyugdíj bevezetését javasolja egyebek között a jövő évi költségvetés előkészítéséhez szükséges politikai feladatokat áttekintve az MSZP gazdaságpolitikai kabinetje - tudatta Szekeres Imre, a kabinet vezetője, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára hétfői közleményében.

A kabinet javasolja, hogy a következő évi jövedelemadó és az adókedvezmények igazságosabbak legyenek. Ehhez véleményük szerint az is szükséges, hogy a pályakezdő, családalapító fiatalok helyzete javuljon az elhelyezkedésükhöz nyújtott kedvezményekkel és az első önálló otthon megszerzésének támogatásával. A közlemény szerint biztatónak tartják a magyar gazdaság fejlődését és előremutatónak ítélik, hogy a növekedés mögött egyértelműen a beruházások és az export bővülése áll.

A kormányzati ciklus félidejében az előrejelzéseknél kedvezőbb gazdasági környezet lehetővé teszi, hogy a kormány következetesen végrehajtsa költségvetési céljait, amelyek az ország modernizációját és európai integrációjának elmélyítését célozzák, valamint segítik a gazdaság hatékony és sikeres beilleszkedését a globális gazdasági folyamatokba - olvasható a közleményben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?