Ödön
2 °C
11 °C

Jogszabályok nélkül elmaradhat a népszavazás

Magyar Hírlap
2004.07.06. 06:30
Valószínűleg az idén már nem lesz népszavazás sem a kórháztörvényről, sem a kisebb parlamentről, sem pedig a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról - írja a Magyar Hírlap. Sőt semmilyen országos voksolás nem lehet mindaddig, amíg az Alkotmánybíróság nem dönt arról, okoz-e alkotmányt sértő mulasztást az, hogy a külföldön tartózkodó állampolgárok nem adhatják le szavazatukat.

Májusban hatályba lépett ugyanis az a rendelkezés, amely szerint a parlamenti képviselő-választásokon és a népszavazásokon azok is voksolhatnak, akik nem tartózkodnak éppen itthon, de az ennek végrehajtásához szükséges törvényt a parlament nem alkotta meg. Az európai parlamenti választásra egyszeri szabályozás vonatkozott.

Az Alkotmánybíróság arról viszont már döntött, hogy az adóhivatal alkalmazottai lakásokat vagy gépkocsikat nem vizsgálhatnak át, bizonyítékok után kutatva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?