Árpád
-2 °C
4 °C

Vesztegetési botrány Fóton

2004.07.12. 20:23
Vesztegetés alapos gyanúja miatt indult eljárás a jegyző ellen Fóton, ezért a polgármester rendkívüli testületi ülést hívott össze. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon a kisvárosi polgármesteri hivatal egyik dolgozójának feljelentése alapján indítottak nyomozást az ügyben, vesztegetés gyanújával.

A bejelentő elmondása szerint Fót jegyzője egy célfeladatért járó szokásos prémium összegét a duplájára emelte fel, azzal a céllal, hogy a célfeladatot ellátó dolgozók a szokásos összeget megkapják, a fennmaradó összeget azonban a feljelentő és a jegyző felezze meg egymás között.

A rendőrség a pénz átadásának feltételezett idejére akciót szervezett, melynek során a jegyzőt saját irodájában elfogták, a nála talált 120 ezer pedig lefoglalták. A jegyző a kihallgatása alkalmával tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az ügyben a további vizsgálatokat a Pest megyei rendőrség vizsgálói folytatják le.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?