Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három lehetséges helyszínt vizsgál a Zengő-bizottság

MTI
2004.07.13. 16:49
A Zengő-bizottság felkérte a honvédelmi és a környezetvédelmi tárcát, hogy készítsenek helyzetkép-összefoglalót a NATO-radar telepítésének három lehetséges helyszínéről. A testület keddi, második üléséről beszámoló közlemény szerint "a bizottság tagjai a múlt héten megtekintették a Zengő-, a Hármas- és Jakab-hegyet, mint a lokátorállomás telepítésének lehetséges helyszíneit."

A bizottság ülésére a Honvédelmi Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium készített összefoglalót a telepítéssel kapcsolatos eljárások dokumentumaiból. Ezek megvitatását követően a bizottság felkérte a két szaktárcát, hogy a helyszínbejárás és a dokumentumok alapján kiválasztott három lehetséges helyszínre, a Zengő-csúcsról, Hármas-hegyről és Tenkes-hegyről készítsenek helyzetkép-összefoglalót.

A testület által megadott szempontok szerint készülő anyag célja, hogy a bizottság későbbi javaslatainak alapjául szolgáljon. A dokumentumot a bizottság következő, szeptemberi ülésén vitatja meg.