Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A rossz út miatt tiltakoztak Neszmélynél

MTI
2004.07.26. 12:24
Félpályás útlezárást tartott a nagy forgalom miatt tiltakozva mintegy 100 gépjárművel kétszáz neszmélyi és dunaalmási lakos hétfőn reggel hat és nyolc óra között a 10-es főúton, tájékoztatta az MTI-t a neszmélyi polgármester. Benkő Ferenc elmondta, figyelemfelkeltő akciójukra már harmadik alkalommal került sor amiatt, mert a kilencvenes években elmaradt a két település közötti mintegy 500 méteres útszakasz felújítása, a forgalom viszont folyamatosan nőtt. Az útszakasz rossz minőségű, helyenként kátyús, ezért a kerékpárosok számára rendkívül balesetveszélyes, a házak is rongálódnak, magas a zaj- és a levegőszennyezés mértéke.

A két település lakói a Tata és Dunaalmás közötti bekötőút és a 10-es főút hétfőn reggel lezárt 500 méteres szakaszának a felújítását és a forgalom csillapítását szeretnék elérni akciójukkal. A neszmélyi polgármester szerint a mintegy 4,5 kilométernyi út felújítása 300 millió forintból megoldható, s erre azért is szükség lenne, mert Neszmély és környéke egyre inkább népszerű a külföldi és hazai turisták körében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?