Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz megbuktatná Kellert Medgyessyvel

MTI
2004.07.27. 12:48
A Fidesz képviselőcsoportja értékelve Keller László közpénzügyi államtitkár kétéves tevékenységét arra a megállapításra jutott, hogy a politikusnak távoznia kell - mondta Répássy Róbert frakcióvezető-helyettes keddi sajtótájékoztatóján. Répássy arra kérte Medgyessy Péter kormányfőt, hogy a közelgő kormányátalakítás során "ne feledkezzen el Keller Lászlóról". A Fidesz szerint Keller László alkalmatlan, törvényt sértett, és törvénysértéseket nem tárt fel. A legnagyobb ellenzéki párt képviselőcsoportja fájlalja például, hogy a közpénzügyi államtitkár nem lépett közbe az autópálya-építő cégek "kartellmutyizása" kapcsán.

Répássy Róbert szerint a közpénzügyi államtitkár alkalmatlan, mert alaptalanul vádolt meg embereket és cégeket. Mint mondta, az ügyészség, illetve a rendőrség több esetben szüntette meg az eljárásokat bűncselekmény hiányában. Répássy Róbert kitért arra, hogy a közpénzügyi államtitkárnak "olyan ügyek kerülték el a figyelmét, mint például a kormányfő tolmácsának ügye, vagy a Sulinet ügye, amelyekben törvénysértések voltak megállapíthatók".

Keller László közpénzügyi államtitkár sajnálatosnak tarja, hogy a korrupció barátai - akik most ismét az eltávolításán munkálkodnak - rendre támadják a korrupció ellen fellépőket - közölte a politikus államtitkársága. "A Fidesz részéről olyan emberek próbálják minősíteni az államtitkár korrupcióellenes tevékenységét, akik kormányzati idejük alatt annak melegágyát teremtették meg" - írta közleményében a közpénzügyi államtitkárság.