Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Atkári aláírta az elutasított szerződést a kandaláberekre

MTI
2004.07.28. 14:48
A fővárosi MDF-frakció szerint példátlan, hogy Atkári János főpolgármester-helyettes fel akarja oszlatni a közbeszerzési bizottságot, mert az elutasított egy közbeszerzési eljárásra beérkezett ajánlatot - jelentette ki Székelyné Gyökössy Dóra, a bizottság MDF-es tagja szerdán Budapesten. "Fel lehet szólítani a frakcióvezetőket, hogy hívják vissza tagjaikat, fel lehet oszlatni egy bizottságot, ez törvényileg járható út, de ezt eddig soha, egyetlen főpolgármester vagy főpolgármester-helyettes nem tette meg a fővárosban." Ez példátlan - mondta sajtótájékoztatóján Székelyné Gyökössy Dóra.

A főpolgármester-helyettes a szabadságát töltő Demszky Gábor nevében levélben kérte fel a közelmúltban a fővárosi frakcióvezetőket, hogy hívják vissza a közbeszerzési bizottság tagjait, mert "hozzá nem értésről tettek bizonyságot", amikor elutasították a Hősök tere közvilágításának korszerűsítésére beérkezett ajánlatot. A levél szerint a bizottságban műszakilag nem vizsgálták meg az ajánlatot. A bizottság azonban a magas árra hivatkozva utasította el a Kandaláber Kft. ajánlatát. A bizottság ellenkezése ellenére a főpolgármester is aláírhatja a kérdéses szerződést a céggel, és ezt az MDF szerint Attkári meg is tette.