Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Inota válni akar Várpalotától

MTI
2004.07.29. 17:00
Inota el akar szakadni Várpalotától, ezért a városrész lakosai helyi népszavazás kiírását kezdeményezték; a város képviselő-testületének csütörtöki döntése szerint október 17-én tartják Inotán a referendumot, tájékoztatta Leszkovszki Tibor várpalotai polgármester az MTI-t.

Az inotai városrészben lakó választók - 2.218-an - az alábbi kérdésre szavazhatnak igennel vagy nemmel: "Kívánja-e, hogy Várpalota inotai városrésze, Inota néven önálló település legyen?" A polgármester elmondta: a városrészben egy májusi lakossági fórumon vetették fel a válást, s a kezdeményezésnek az inotai részönkormányzat vezetője állt az élére. A válást szorgalmazók 867 aláírást gyűjtöttek össze a városrészben ahhoz, hogy a képviselő-testület kiírja a népszavazást. A névjegyzéken szereplő inotaiak minimum 25 százalékának az aláírása volt szükséges ahhoz - legkevesebb 555 aláírás -, hogy helyi népszavazást írjon ki az önkormányzati testület.

A polgármester szerint az inotai településrész válásának újbóli felerősödését motiválhatja az is, hogy időközben - három évvel ezelőtt - Inotára települt az egyik leggazdaságosabban működő hazai nagyvállalat, a Magyar Alumínium Rt., illetve abban a városrészben van az ugyancsak három éve létesített ipari park is, több betelepült céggel.