Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

MSZP: béremelések az egészségügyben

MTI
2004.09.02. 12:09
Még az idén emelkedhet a sürgősségi osztályokon, a mentőszolgálatokon, valamint a járóbeteg-szakellátásban dolgozók bére, erről a napokban egyeztet az egészségügyi tárca az illetékes érdekvédelmi szervezetekkel - mondta az MSZP egészségügyi munkacsoportjának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Kárpáti Zsuzsa közölte: minderre 1,8 milliárd forint áll rendelkezésre a költségvetés általános tartalékából, az emelés mértékéről az egyeztetés után tudnak beszámolni. A szocialisták munkacsoportja mindent megtesz azért, hogy az ápolói hűségjutalom kifizetése elindulhasson, és lehetővé akarják tenni azt is, hogy még a kormányzati ciklus vége előtt jöjjön létre a gyógyászati segédeszközök kölcsönzésének és vásárlásának piaca - mondta az MSZP-s politikus, hozzátéve: már elkészült az egészségszervezőkkel kapcsolatos törvénytervezet is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?