Judit
2 °C
7 °C

Gyurcsány: folytonosság a külpolitikában

MTI
2004.09.02. 18:08
A magyar kül- és biztonságpolitika folytonossága mellett foglalt állást Gyurcsány Ferenc, a koalíció kormányfőjelöltje csütörtökön Budapesten, miután megbeszélést folytatott Kovács László külügyminiszterrel, az MSZP elnökével. "A kül- és biztonságpolitikában a következő évben a folytonosság lesz a meghatározó elem" - mondta Gyurcsány Ferenc újságíróknak.

A Külügyminisztériumban tartott megbeszélés után Gyurcsány Ferenc elmondta: "sokra tartom mindazt, amit ez elmúlt két évben Magyarország, a Magyar Köztársaság kormánya e területen Kovács László külügyminiszter úr vezetésével tett". Hozzáfűzte: azoknak a folyamatoknak a továbbvitele lesz jellemző, amelyeket Kovács László indított el. A külügyminiszter szerint "a folyamatosság jó feltételekkel biztosítható a külpolitikában, hiszen most már nem az unióhoz való csatlakozás, a tárgyalások lezárása, nem a beilleszkedés a fő kérdés", hanem a magyar nemzet érdekeinek érvényesítése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?