Árpád
-2 °C
3 °C

Az MDF elutasít minden szélsőséges nézetet

MTI
2004.09.10. 18:18
Dávid Ibolya MDF-elnök pénteken közleményben "felháborítónak" nevezte, hogy a Terror Háza, nemzeti emlékhely előtt törvényesen nyilas tüntetést lehet tartani. "Mi, magyar demokraták elutasítunk minden szélsőséges nézetet, jöjjön az bármely oldalról" - tudatta az ellenzéki párt vezetője.

A politika feladata, hogy a törvényi szabályozásban egyértelműsítse a helyzetet: adjon eszközt a rendőrségnek, a bíróságnak, hogy ilyen elfogadhatatlan esetek ne fordulhassanak elő, írta közleményében Dávid Ibolya. "Arra pedig partnerként kérem a médiát: ne biztosítson e szélsőségeseknek a kelleténél nagyobb nyilvánosságot, mint amennyit egy elszigetelt, néhány maroknyi csoport érdemel" - tette hozzá.

A magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport október 15-re demonstrációt jelentett be a Terror Háza elé, a BRFK a bejelentést tudomásul vette. Csőzik László, az SZDSZ - Új Generáció elnöke múlt pénteken ugyancsak bejelentette: ahogyan tavaly, úgy az idén is ott lesznek a Terror Háza előtt a nyilas hatalomátvétel napján, hogy békében megemlékezzenek a nyilas terror áldozatairól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?