Elővásárlási jogot akar leendő székházára az MTV

MTI
2004.09.15. 19:26
A jövő év végéig átadandó új tévészékházra, a bérleti idő letelte után, legyen elővásárlási joga a közszolgálati médiumnak; a javaslatot a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökének szerdai közlése szerint előző nap fogadta el a testület. "Van egy nagyon jó állapotban lévő szöveg, de néhány új gondolat felmerült, többek között, hogy mi lenne húsz év után az új székházzal" - mondta Czeglédi László a pénzügyi tárcával és a kancelláriával kötendő, a székházpályázat kiírásának egyik feltételét jelentő megállapodásról.

Hozzátette, azt szeretnék, hogy amennyiben az építtető-üzemeltető el akarja adni az épületet, elővásárlási joguk lenne. "Az egyik elnökségi tag javasolta az elővásárlási jogot, a többiek támogatták" - mondta név említése nélkül Czeglédi László, "Elvileg arról volt szó, hogy augusztus 31-ig alá kellene írni, mi készek vagyunk. Azért is van (jövő kedden) rendkívüli elnökségi ülés, hogy mi az elfogadott szövegtervezettel készek legyünk, rajtunk egy nap se múljon" - jelentette ki.

A kormány június 30-án döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten; az építkezés és a technológiai fejlesztés kalkulált költsége mintegy húszmilliárd forint.