Árpád
-2 °C
4 °C

Elővásárlási jogot akar leendő székházára az MTV

MTI
2004.09.15. 19:26
A jövő év végéig átadandó új tévészékházra, a bérleti idő letelte után, legyen elővásárlási joga a közszolgálati médiumnak; a javaslatot a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökének szerdai közlése szerint előző nap fogadta el a testület. "Van egy nagyon jó állapotban lévő szöveg, de néhány új gondolat felmerült, többek között, hogy mi lenne húsz év után az új székházzal" - mondta Czeglédi László a pénzügyi tárcával és a kancelláriával kötendő, a székházpályázat kiírásának egyik feltételét jelentő megállapodásról.

Hozzátette, azt szeretnék, hogy amennyiben az építtető-üzemeltető el akarja adni az épületet, elővásárlási joguk lenne. "Az egyik elnökségi tag javasolta az elővásárlási jogot, a többiek támogatták" - mondta név említése nélkül Czeglédi László, "Elvileg arról volt szó, hogy augusztus 31-ig alá kellene írni, mi készek vagyunk. Azért is van (jövő kedden) rendkívüli elnökségi ülés, hogy mi az elfogadott szövegtervezettel készek legyünk, rajtunk egy nap se múljon" - jelentette ki.

A kormány június 30-án döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten; az építkezés és a technológiai fejlesztés kalkulált költsége mintegy húszmilliárd forint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?