Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vajnai Attila munkáspárti alelnök nem mond le

MTI
2004.09.21. 14:51
Vajnai Attila, a Munkáspárt alelnöke kedden az MTI-nek azt mondta, hogy nem mond le posztjáról. A Népszabadság keddi számában azt írta, hogy a párt hétvégi központi bizottsági ülésén megvonták a bizalmat Vajnai Attila alelnöktől és lemondásra szólították fel. Vajnai Attila az MTI-vel közölte: a párt elnöksége határozatot hozott arról, hogy nem nyilvános, ami a központi bizottság ülésén történt, arról csupán a Szabadságban, a párt lapjában adnak tájékoztatást.

"Nem vagyok felhatalmazva arra, hogy a hét végén történtekről tájékoztatást adjak" - fűzte hozzá Vajnai Attila. Arra a kérdésre, hogy felszólították-e a lemondásra, az alelnök annyit mondott: "nem cáfolom". Hozzátette, hogy nem mond le, mert élvezi a párttagság támogatását, és azt a politikát képviseli, amelyet a párt kongresszusa fogadott el. Vajnai Attila megerősítette azt a hírt, hogy a párt vezetése felmentette a Munkáspárt internetes honlapjának szerkesztői feladata alól, és ezzel a munkával mást bízott meg.

A Munkáspárt európai parlamenti választásokon való sikertelen szereplésével kapcsolatban Vajnai Attila közölte: ennek döntően az az oka, hogy a pártot politikai ellenfelei kiszorították a médiából. "Jelentős tényező lehetett az is, hogy a Munkáspárt törekvéseit összemosták a nyilvánosság előtt a jobboldali demagóg politikával" - tette hozzá.