Az SZDSZ határozottabb kormányzást vár Gyurcsánytól

MTI
2004.09.22. 09:41
Az SZDSZ határozottabb kormányzást vár a miniszterelnök-jelölttől - jelentette ki Kuncze Gábor pártelnök szerdán egy televíziós műsorban, hozzátéve, hogy pártja bizalmat táplál Gyurcsány Ferenc iránt, hiszen elfogadta jelölését.

Kuncze Gábor az MTV Nap-kelte című műsorában újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azt látni, hogy "egy határozott elképzelésekkel rendelkező ember lépett fel".

A kormányprogram, valamint az annak végrehajtásához szükséges személyi és szervezeti változások körüli hallgatással kapcsolatban Kuncze Gábor azt mondta: nem lenne szerencsés, ha a kormányprogramról azelőtt indulna vita, hogy a miniszterelnök-jelölt szeptember 27-én benyújtja a parlamentnek. A kormány átalakítását illetően úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc "kivár az utolsó pillanatig", nyilatkozataiból annyit tudni, hogy három-négy poszton tervez változást.

Arra az újságírói felvetésre reagálva, hogy Jánosi György, az MSZP országos választmányának elnöke egy rádiós műsorban azt mondta, az új kormányprogram határozottan baloldali értékek mentén alakul, közölte: az új kormányprogram még nincsen készen, hétfőn nyújtják be, és Jánosi György feltehetően egy korábbi változatát ismeri.