Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lamperth férje rágalmazás miatt feljelentést tett

MTI
2004.09.24. 16:48
Ismeretlen elkövető ellen rágalmazás miatt feljelentést tett a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Lamperth Mónika belügyminiszter férje. Ezt maga Jegesy András közölte pénteken. Az ügyvéd elmondta: azért fordult a bírósághoz, mert a Magyar Nemzet szerdán megjelent, a K and H üggyel foglalkozó írásában azt állította, hogy "Lamperth Mónika férje teremtette meg Kulcsár rendőrségi kapcsolatát". Másnap, ugyancsak forrás nélküli információra hivatkozva, Jegesy András szerepére vonatkozó további részletekről is beszámolt.

Jegesy András az MTI-nek szerdán azt mondta:"a Magyar Nemzet mai számában megjelent állításokat felháborítónak tartom, és természetesen valótlanok, ezért mind a lap, mind az ellen, aki ezt állítja, rágalmazás miatt eljárást fogok indítani". Elmondása szerint ezt csütörtökön meg is tette. A Magyar Nemzet azt írta: "Lapunk információi szerint Kulcsár a vádhatóság kérdéseire válaszolva kitért arra, hogy miképpen került kapcsolatba az ORFK egyik magas beosztású rendőr tábornokával. A bróker azt állította, hogy a vezérőrnagyhoz Lamperth Mónika belügyminiszter férjének, Jegesy Andrásnak a közvetítésével jutott el".