Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Gyurcsány lemondott megyei pártelnöki posztjáról

MTI
2004.09.26. 17:33
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt vasárnap leköszönt a megyei pártelnöki tisztségről az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei tisztújító küldöttgyűlésén. Utódjául Molnár Csaba megyei ügyvezető alelnököt választotta a testület.

A küldöttgyűlést követő sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc bejelentette: a küldöttgyűlés arról döntött, hogy Győr megye országos kongresszusi küldöttei számára Hiller Istvánt ajánlja a párt elnökének, és kéri a küldötteket, hogy valamennyien Hiller Istvánra szavazzanak.

A miniszterelnök-jelölt beszélt a párt és a kormány céljairól. "Az a szándék, hogy egy bátrabb kormányzással, magabiztosabb baloldali politikával csináljunk egy olyan országot, amelyben nagyobb a jólét, kiszámíthatóbb az élet, simogató a biztonság" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök-jelölt egyfajta jövőképet vázolt fel. "Igazságosabb Magyarországot szeretnénk, amelyben a következő években (...) a lendület lesz a meghatározó és amelyben a lendület nem helyettesíthető az indulattal" - hangoztatta. Kérdésre válaszolva leszögezte: a kormányprogram szakszerűen alakul és nem titkosan. Megfogalmazása szerint neki nem az a dolga, hogy félkész programokkal "traktálja Magyarországot", hanem az, hogy ha a program készen van, azt bemutassa. Hozzátette: a programra a két párt képviseletében Kuncze Gábor és Lendvai Ildikó kézjegye felkerült. A program nyomdában van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?