Piroska
-2 °C
5 °C

Herényi: A 'lakitelkiek' a Fideszen belül alakítsanak platformot

MTI
2004.10.06. 19:05
A Lakitelek munkacsoport nézetei sokkal közelebb állnak a Fidesz elképzeléseihez, ezért célszerűbb lenne, ha a Fideszen belül kísérelnék meg a platformalakítást, mondta Herényi Károly az MTI-nek szerdán. "Az utóbbi napok eseményei, amikor is a Lakitelek munkacsoport tagjai a kormányprogram elfogadásakor, a Fidesszel azonos módon, nem szavaztak a parlamentben, valamint az, hogy azonosulnak a Fidesz privatizáció leállítását szándékozó népszavazásával, azt jelzi, hogy nézeteik sokkal közelebb állnak a másik párt téziseihez, ezért célszerűbb lenne, ha a Fideszen belül kísérelnék meg a platformalakítást" - közölte az MDF parlamenti frakciójának vezetője.

Herényi Károly a Lakitelek munkacsoport közleményével kapcsolatban, amelyben kifejezték azon szándékukat, hogy a csoport a jövőben platformként működhessen a demokrata fórumon belül, azt mondta: az országos választmány szeptember 5-i ülésén határozatban marasztalta el a csoport politikai törekvéseit és tevékenységét.

"Azokat az MDF érdekeivel ellentétesnek minősítette" - tette hozzá a frakcióvezető. Hangsúlyozta, kizártnak tartja, hogy "ezek után az országos választmány helyet adjon a Lakitelek munkacsoport platformalakítási kísérletének".