Már javítani kell az M7-es új szakaszát

2009.02.14. 09:31
Mindössze 20 kilométert adtak át júniusban, de a hibák életveszélyesek is lehetnek. Az autópályát tőzeges talajon, sietve építették, még sok javítás lehetséges.

Bár csak tavaly június közepén adták át a főváros és a horvát határ között vezető M7-es autópálya Balatonkeresztúrtól Zalakomárig vezető, húsz kilométeres szakaszát, de máris javítani kell, hiszen a mára kialakult hibák akár életveszélyesek is lehetnek - írja a Népszabadság.

Előbb csak alig érzékelhető huppanók alakultak ki a pályán - főként a hidak, aluljárók közelében -, később azonban hétről hétre több helyen vált egyenetlenné, repedezetté az új szakasz burkolata. Egyes helyeken már nemcsak zavaróak, hanem balesetveszélyesek is a hibák. Nagy esőzések idején néhol megáll a víz a sztrádán, a 187-es kilométerkő közelében, Zala és Somogy megye határánál pedig - mindkét irányban - két-két helyen annyira felpúposodott az aszfalt, hogy még a megengedett sebességgel haladó kocsikat, teherautókat is veszélyesen megdobta.

Egy, a Népszabadságnak névtelenséget kérő mérnök úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy lesznek még újabb, hasonló jelenségek a sztrádán. Az autópályát ugyanis tőzeges talajon, rohamtempóban építették, ezért nem kizárt, hogy az út megsüllyedése okozta az egyenetlenségeket. Ha pedig ez így van, akkor újabb és újabb hibákra lehet még számítani.