Szekeres lett Lendvai általános helyettese

2009.04.24. 06:52 Módosítva: 2009.04.24. 06:52

Szekeres Imre lett Lendvai Ildikó szocialista pártelnök általános helyettese, írja a pénteki Népszava. A lap úgy tudja, az elnökség döntése alapján a pártelnök távollétében az ügyvezető testületben is tag honvédelmi miniszter vezetheti az elnökség üléseit, továbbá Szekeres Imre felel a választási eredmények feldolgozásáért, értékeléséért is. A párt másik elnökhelyettese, Lamperth Mónika gondoskodik a testületi ülések előkészítéséről és összehívásáról.

Érdekesen alakul a pártelnök politikai "portfóliója" is - jegyzi meg a lap, jelezve: Lendvai Ildikó felel az MSZP médiapolitikájáért, valamint ő felügyeli a párt alapítványait, így a Táncsics Alapítványt is, amelyet elnökként várhatóan Gyurcsány Ferenc irányít majd. Kiss Péter alelnök a párt társadalmi kapcsolatait és társadalompolitikáját formálja, és koordinálja a kormány, a frakció és a párt együttműködését. Mesterházy Attila alelnök-frakcióvezető a külügyek alakítója, valamint a fontosabb törvényjavaslatok kapcsán ő közvetíti a frakció felé az elnökség álláspontját.

Egy dél-koreai szakértő szerint ha bűnösnek találják az újságírókat az ellenük felhozott vádakban, akkor akár öt évi börtönbüntetésre és kényszermunkára ítélhetik őket. Phenjan ezzel az üggyel is nyomást akar gyakorolni Washingtonra annak érdekében, hogy kezdjen vele kétoldalú tárgyalásokat.