Warvasovszky nem szavazta meg a nyugdíjcsomagot

2009.05.11. 19:29 Módosítva: 2009.05.11. 22:50

Warvasovszky Tihamér - egyedüli szocialistaként - nemmel szavazott a nyugdíjmódosító csomagra, és tartózkodott az adótörvényekről szóló szavazásnál is. Az MSZP-s képviselő azt mondta: nem ért egyet a 13. havi nyugdíj eltörlésével és a családi pótlék adó alá vonásával.

Közölte, nem tud azonosulni a nyugdíjtörvénnyel, azzal, hogy nyugdíjasoktól, akik döntő többségükben amúgy is rászorultak, már július 1-től elvegyék a 13. havi járandóságukat. Az adócsomagnak több elfogadható eleme is van, de a családi pótlék adó alá vonását nem tudtam támogatni.

Arra kérdésre, hogy nem tart-e büntetéstől, Warvasovszky Tihamér azt mondta: 1998-ban lett először polgármester, 2001-ben került a parlamentbe, akkor listáról, majd két választáson egyéniben nyert. "Tiszteletben tartom a frakciófegyelmet, de vannak olyan lépések, amelyekkel nem tudok azonosulni. A városom, a szívem és a meggyőződésem ellen soha nem fogok szavazni" - fogalmazott a szocialista politikus.

Az MSZP-frakció dönt majd arról, hogy milyen büntetést szab ki azokra a képviselőkre, akik a képviselőcsoport döntésével ellentétesen, vagy nem szavaztak a nyugdíjtörvénynél - mondta Mesterházy Attila frakcióvezető.