Bajnai visszautalja az államkincstárnak a fizetését

2009.05.16. 01:10

Bajnai Gordon miniszterelnök vagyonnyilatkozatában is feltűntetett miniszterelnöki fizetését nem veszi fel, azt minden hónapban – első alkalommal júniusban – visszautalja az államkincstárnak - közölte a kormányszóvivői iroda.

A közlemény emlékeztetett arra: Bajnai Gordon a válságkezelő kormány vezetését egy évre, havi egy forintért vállalta el.

Az MTI korábban március végén írta arról, hogy Bajnai Gordon ezt még hivatalos miniszterelnök-jelöltté válása előtt közölte a szocialistákkal.

Bajnai Gordon csütörtökön adta le miniszterelnöki vagyonnyilatkozatát. Az interneten pénteken megjelent dokumentum szerint Bajnai Gordon öt ingatlannak részben vagy egészben tulajdonosa, továbbá van mintegy 225 milliós értékpapírvagyona, a tartozása több mint ötvenmillió forint.

A vagyonnyilatkozat szerint a miniszterelnök foglalkozásából származó havi adóköteles bruttó jövedelme 1436200 forint. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sem tartotta meg kormányfői fizetését. Korábbi vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy kormányfőként 1.507.400 forintot keresett havonta, de ezt az összeget minden hónapban jótékony célra ajánlotta fel.