Július 3-án lesz a magyar-horvát kormányülés

2009.05.27. 20:41

A tervek szerint július 3-án Budapesten tartják a következő magyar-horvát együttes kormányülést - közölte a kormányszóvivői iroda. A két kormány harmadik együttes ülését már többször elhalasztották

A megbeszélésen szó lesz Horvátország uniós és euroatlanti csatlakozásáról, a határokon átívelő együttműködésről és fejlesztési lehetőségekről, ezen belül is az infrastrukturális, az energetikai, mezőgazdasági és a gazdaságfejlesztési témákról, valamint oktatási, kulturális, illetve tudományos kérdésekről. A találkozón kisebbségi kérdések is napirenden lesznek majd.

A soron következő harmadik magyar-horvát kormányülést eredetileg tavaly szeptemberben tartották volna Pécsett. A halasztás után a következő időpontot március végére tűzték ki, de ez a találkozó is elmaradt. A horvát kormányfő akkor - magyar kormányválság idején - azt mondta: addig nem tartják meg az ülést, amíg Magyarországnak nem lesz új miniszterelnöke. Később a magyar kormányszóvivő arról beszélt, hogy a tervek szerint május második felében lehet a magyar-horvát kormányülés.