Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Navracsics elbeszélget a zsidózó polgármesterrel

2009.10.09. 21:31
Leül a fideszes városvezetővel, és megkérdezi, hogy pontosan mire is gondolt.

"Le fogunk ülni, és megkérdezem tőle, mire gondolt egész pontosan" – így reagált arra a kérdésre Navracsics Tibor, hogy mi a véleménye az edelényi fideszes polgármester zsidózásáról. (Molnár Oszkár azt mondta a helyi televízióban: „előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".

A Fidesz frakcióvezetőjének hétfőn, a parlament plenáris ülésekor nyílik lehetősége arra, hogy tisztázza a kijelentést. És arra is kéri majd Molnárt, hogy oszlassa el az esetleges félreértéseket, amelyek Navracsics Tibor szerint távol állnak a polgármester személyiségétől. A frakcióvezető azért is biztos ebben, mert olvasta a hvg utolsó oldalán a Molnár Oszkárral készült interjút, ahol a polgármester elmondta, hogy ő sohasem származás alapján ítéli meg az embereket, hanem a munkájuk alapján.

Az edelényi polgármester országos visszhangot váltott ki azzal is, hogy egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek, gyógyszert szednek be, gumikalapáccsal ütik a hasukat azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak.