Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

SZDSZ-hez közeli szakdiplomaták a gazdasági tárcánál

2009.11.19. 09:04

Zmionyi Esztert, Kóka János bizalmasát, Molnár Illát, Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter lányát és Rácz Krisztinát, a gazdasági tárca volt kommunikációs osztályvezetőjét, azaz három, az SZDSZ-hez közel álló bizalmi embert neveztek ki szakdiplomatának a gazdasági tárcánál, írja a Magyar Nemzet.

A legalább két, legfeljebb négy évre szóló külföldi állásokat a külgazdasági szakdiplomaták egy kormányváltás esetén sem vesztik el. A tárca a lap kérdésére közölte: a szakdiplomata posztokat nyílt pályázat útján, a szakmai követelmények pontos megjelölésével a jogszabályok szerint hirdetik meg.

A lap úgy tudja, hogy egy szűk kör dönt a pozíciókról,  a kinevezésekbe tavaly óta nem szólhat bele a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség.

A pályázók közül Varga István, gazdasági miniszter választja ki a jelölteket, amit a külügyminiszternek is jóvá kell hagynia, hiszen a pozícióval a diplomata átkerül a külügy állományába, írja a lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?