Judit
2 °C
7 °C

Sztrájk Ferihegyen

2010.01.11. 21:10 Módosítva: 2010-01-11 21:10:57

Eredménytelenül zárult a dolgozók és a Malév GH vezetése között zajló tárgyalások hétfői fordulója is, így este 8 órakor sztrájk kezdődött a Ferihegyi Repülőtéren, áll a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet közleményében.

A LESZ 2009. december 13-án tartott négyórás unkabeszüntetést a társaságnál, a sztrájkolók a Malév-csoportnál évek óta elmaradó bérfejlesztés kompenzációját követelték, továbbá biztonságos és emberi munkakörülményeket, valamint a tervezett megszorítások visszavonását.

Az MTI korábbi jelentése szerint az akkori munkabeszüntetésből az utasok nem sokat vettek észre, amit a felek eltérően magyaráztak. A reptér üzemeltetője szerint ez azért történhetett, mert megbukott a munkabeszüntetési kezdeményezés, a szakszervezet szerint azonban a munkáltató törvénytelenül és szabálytalanul sztrájktörőkkel helyettesítette a sztrájkolókat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?