Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdán tetőzhet a Tisza Szegednél

2010.01.12. 18:19

A Tisza tetőzését szerda estétől várják Szegednél, az elsőfokú készültségi szint 650 centiméter körüli; Csongrádnál és Mindszentnél a hét második felében 700 centiméter fölött várható a tetőzés.

A Körös áradása a harmadfokú készültség szintjén hétfőn késő este megállt Gyománál, Szarvasnál szerdai tetőzéssel lehet számolni a jelenlegi másodfokú fokú készültségi szint tartományában, 790 centiméter körül.

Az igazgatóság területén a belvízzel elöntött földek nagysága 31 350 hektár, ebből 11 700 hektár vetés, csaknem 6 ezer hektár pedig szántó. A 22 üzembe helyezett szivattyútelep naponta 1,3 millió köbméter belvizet emel át a főbefogadó folyókba.

A kritikus helyeken - Mórahalom, Makó, Orosháza térségében - az igazgatóság munkatársai összesen tizenöt munkagéppel tisztítják a csatornákat, eltávolítva a vízfolyást gátló akadályokat.