Befejeződött a helyszíni bizonyítás Piricsén

2010.03.18. 14:02 Módosítva: 2010.03.18. 15:02

Nem működött együtt a rendőrökkel a romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottja, akit csütörtökön, Piricsén, az egyik támadás helyszínén hallgattak ki a nyomozók. K. István fenntartotta korábbi vallomását, de nem akarta megmutatni, hogy mi, hogyan történt Piricsén 2008. augusztus 8-án, mikor két házra Molotov-koktélt dobtak, egy idősebb asszonyt pedig sörétes puskával lábon lőttek. A gyanúsítottnak joga van megtagadni az együttműködést a hatóságokkal.

Csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén, a romák elleni támadások második állomásán folytatta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a helyszíni bizonyítási eljárást. A helyszínen a gyanúsítottak egyikét akarták kihallgatni. Az utca lakóit beterelték házaikba, a rendre több tucat rohamrendőr vigyázott.

Szerdán Kislétán, korábban pedig már Galgagyörkön és Tiszalökön is tartottak hasonló helyszíni kihallgatást a nyomozók. Az országban több településen végrehajtott sorozatgyilkosság gyanúsítottait, négy embert 2009 augusztusában fogták el kommandósok és nyomozók egy debreceni szórakozóhelyen. Mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.