Cigányvajdák gyújtanak gyertyát a Cozma-emlékműnél

2010.04.06. 17:49

A cigányság képviseletében cigányvajdák gyújtanak gyertyát, és róják le kegyeletüket csütörtök délután Veszprémben, Marian Cozma emlékművénél, közölte Kállai Csaba országos cigány fővajda.

"Mindnyájan nagyon sajnáljuk, ami Marian Cozmával történt, együttérzünk a szülőkkel, tudjuk, hogy a sebek sosem fognak begyógyulni" - mondta Kállai Csaba. Hozzátette: sajnálja, hogy nem volt ott a gyilkosság helyszínén egy olyan ember sem, aki azt kiáltotta volna; "ne bántsd, ne öld meg".

"A bűnösnek van neve, és az bűnhődjön, alig várjuk mi is, hogy kimondják annak az embernek a nevét, aki éppen azzal az eszközzel az életét elvette Marian Cozmának" - hangsúlyozta Kállai Csaba.

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere elmondta: ő kereste meg az ötlettel az országos cigány fővajdát.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg Veszprémben, a Patrióta lokál előtt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét