Négy falu megközelíthetetlen Borsodban

2010.06.07. 09:22

Négy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre, Sajógalgócra, Tornaszentandrásra, Tornabarakonyba és Hernádszentandrásra továbbra sem lehet bejutni autóval az árvíz miatt, illetve sok út sem járható még a megyében.

A Hernád-mentén Gesztelyen, Bőcsön, Kiskinizsen, Hernádkércsen, Felsődobszán, a Sajó mentén Ónodon, Sajópetriben és Felsőzsolcán a legnagyobb a gond, e helyeken sokadik napja, intenzíven védekeznek az ár ellen.

A közútkezelő társaság e településeket nem tekinti elzártnak, valamilyen módon, csónakkal, traktorral, katonai teherautókkal be lehet jutni. Azt ugyanakkor senkinek sem ajánlják, hogy autóval elinduljon.

A tájékoztatás szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei utak jelenlegi szűk keresztmetszete, valamint a terelő utak megnövekedett forgalma miatt a megyében lévő határátkelőhelyeken továbbra sem léphetnek be a 7,5 tonna összsúly feletti járművek. A kamionosoknak a somoskőújfalui, vagy a parassapusztai átkelőt javasolják.

A megyében a 3-as, a 27-es és a 37-es út egy részén továbbra sem lehet közlekedi, míg tucatnyinál is többre tehető azon alsóbbrendű utak száma, amelyeket lezártak a forgalom elől.