Három polgármester sérült meg a frontális karambolban

2010.09.18. 09:24
Három Tolna megyei kistelepülés, Dunaszentgyörgy, Tengelic és Pusztahencse polgármestere sérült meg tegnap a Kecskemét közelében történt balesetben, erősítette meg a korábbi híreket Hencze Sándor, Dunaszentgyörgy polgármestere.

Hencze Sándor és Gáncs István tengelici polgármester könnyű sérüléseket szenvedett, vizsgálat után hazaengedték őket a kórházból. Pusztahencse független polgármesterének, Lengyel Jánosnénak viszont súlyosak a sérülései, őt kórházban ápolják.

Hencze Sándor elmondta, hogy az autót ő vezette. Egy fórumról tartottak hazafelé, amikor egy tíz autóból álló kocsisort szabálytalanul előző autóval összeütköztek. A polgármester hozzátette, hogy igyekezett a legkisebb bajjal járó megoldást választani, de a balesetet nem lehetett elkerülni. A helyszínelés megerősítette, hogy ők szabályosan közlekedtek, fűzte hozzá.

A baleset az 52-es úton, Kecskemét közelében történt pénteken. A kisbusz, amelyben a polgármesterek utaztak, Kecskemét felől Solt irányába tartott, amikor frontálisan ütközött az előzést időben befejezni nem tudó személygépkocsival. A polgármestereken kívül még hárman sérültek meg a balesetben; ketten a kisbusz utasai közül és a másik autó sofőrje.